SOUTH YOUTH LEADERSHIP PROGRAM
SYLP
Aici poți găsi mai mult despre procesul educațional
Tema 1. Voluntariat
Ziua 1
- În prima zi, tinerii activi au reușit să se cunoască și să afle mai multe unul despre altul. Au avut loc o serie de jocuri, care au permis tinerilor să se cunoască și să creeze în jurul său o atmosferă prietenoasă.
- Participanții au povestit temerile și așteptările sale de la acest training , iar să scape de aceste temeri i-au ajutat antrenorii noștri Aina Idrisova și Edita Bednarova.
- Fiecare dintre participanți și-a stabilit un obiectiv pentru o serie de traning-uri SYLP, pentru ca la sfârșitul.

- Participanții au stabilit regulile de bază, conform cărora fiecare regulă a fost aprobată separat și democratic. Aceste reguli trebuie utilizate pe parcurul întregului SYLP.
-Ambii antrenori și-au prezentat bogata experiență de voluntariat într-o prezentare PowerPoint – Aina Idrisova a fost mai mult concentrată pe voluntariatul național, dar Edita Bednarova – pe voluntariatul internațional.
Deoarece dl Einstein este desenat pe centrul de tineret "Axis", întregul training a folosit tema spațiului cosmic/astronomiei , pentru a face cursurile mai atractive pentru participanți și pentru a crea o oarecare atmosferă. Astfel , la sfârșitul acestor cursuri introductive , a fost creat un flipchart, plin de autocolante ale paricipanților, care conțin o planetă a temerilor, o planetă a așteptărilor și o navă spațială care poartă-le obiectivele către Soare.

Ziua 2
- În a doua zi , participanților li s-a prezentat teoria de studiere empirică lui Kolb. Ciclul de studiere constă în patru etape: studierea concretă, observarea reflexivă, înțelegerea abstractă și experimentarea activă. S-a explicat că studierea eficientă poate fi văzută când elevul progresează prin ciclu.
- Au avut loc discuții , unde întrebările au fost puse treptat pe măsura trecerii prin Sistemul Solar:

- Care este experiența voastră de voluntariat ?
- Care este cel mai interesant proiect de voluntariat pe care l-ați experimentat / văzut / auzit ?
- Ce domeniu / subiect este cel mai interesant pentru voi (când este vorba de voluntariat) ?
- Care este cea mai mare problemă din comunitatea dvs. Care trebuie rezolvată ?
- Ce abilități au voluntarii ? etc.

- A fost atins subiectul cetățeniei active, introdus de unul dintre antrenori. Au fost clarificați și discutați niște termeni.
- Participanții au putut afla mai multe despre: beneficiile voluntariatului, riscurile voluntariatului și subiectele voluntariatului. Ei au ridicat diverse întrebări și idei.


Participanții au primit o mulțime de emoții intense de la aceste training-uri, datorită antrenorilor noștri excelenți.
Aina Idrisova
Edita Bednarova
Mai mult, decât sprijin
Parteneri și donatori de proiect
Aboneazăte la noutățile noastre!
Numărul: +(373) 695 76 346
Poșta electronică: amogagauzia@gmail.com

Str.Ostrovski 2A, Comrat